Olifanten in het nieuws
Eerste bul voor Ouwehands Dierenpark Afdrukken E-mail

ImageRHENEN - Voor het eerst in het 75 - jarige bestaan heeft Ouwehands Dierenpark een mannelijke olifant. Alle dieren die in de voorgaande jaren op het park leefden, waren vrouwtje en meestal Aziatische olifanten.

 

Lees meer...
 
Akkoord over eenmalige verkoop Afikaans ivoor Afdrukken E-mail

ImageDe Afrikaanse landen hebben donderdag tijdens de internationale Cites-conferentie een akkoord bereikt over de verkoop van ivoor. Na lang onderhandelen is afgesproken dat vier landen in zuidelijk Afrika hun ivoorvoorraad mogen verhandelen. Zodra dat ivoor is verscheept, mag er de negen jaar daarna verder geen ivoor worden verkocht. Het moeizaam tot stand gekomen voorstel is donderdag direct aangenomen tijdens de conferentie van 173 landen die in Den Haag besluiten nemen over de bescherming van bedreigde dieren en planten.

 

Lees meer...
 
Olifantenbul Tooth arriveert binnenkort in Ouwehands Dierenpark Rhenen Afdrukken E-mail
ImageDinsdag 19 juni arriveert rond 9.30 uur olifant Tooth uit Engeland. Deze bul van 15 jaar oud zal voorlopig de Afrikaanse olifantengroep van Ouwehands Dierenpark Rhenen compleet maken. Deze jonge volwassen man dankt zijn naam omdat hij in het bezit is van slagtanden. Tooth zal de eerste dagen aan zijn binnenverblijf wennen voordat hij het nieuwe buitenperk zal verkennen. De afgelopen maanden is er namelijk hard gewerkt aan twee nieuwe olifantenstallen en een bezoekerscentrum. In dit bezoekerscentrum kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen en oog in oog komen te staan met deze magnifieke dieren.

De teamleider van de olifanten in Ouwehand is de afgelopen weken in Engeland geweest en heeft kunnen concluderen dat Tooth een pittig en stoer karakter heeft zoals een echte Afrikaanse bul betaamt.

Website: www.ouwehand.nl
 
Rode peper blust conflict tussen mens en olifant Afdrukken E-mail

Olifanten houden niet van pittig eten. Door het planten van rode pepers voorkomen boeren in Afrika dat de dikhuiden hun oogst plunderen en vertrappen.

ImageHoewel olifanten toeristen trekken, is de lokale bevolking niet altijd blij met de dikhuiden. Omdat de habitat van olifanten afneemt, scharrelen de dieren steeds vaker hun kostje bij elkaar op het land van mensen. Een groepje olifanten kan in één nacht de oogst van een heel dorp vernietigen. Geen wonder dat de spanningen tussen mens en olifant soms hoog op kunnen lopen. De olifant is echter een beschermde diersoort die niet zomaar mag worden afgeschoten.

 

Lees meer...
 
Olifanten terug in Rhenen Afdrukken E-mail

ImageRHENEN - Daar zijn ze dan, na tien jaar terug in Ouwehand: olifanten. Twee koeien, sinds gisteren te bewonderen. Hoewel sommige bezoekers ze wel wat klein vinden. „De vorige waren veel steviger. Deze zijn maar smalletjes.“

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 4


Joomla Template by Joomlashack