Olifanten in het nieuws
Olifant doodt twee Vietnamezen Afdrukken E-mail
ImageEen gedomesticeerde olifant heeft zaterdag in Vietnam zijn twee verzorgers gedood toen die het dier dwongen om op een lege maag bomen uit het bos te halen, meldde het lokale dorpshoofd. De olifant werd plotseling kwaad en doorboorde de mannen van 42 en 46 jaar met zijn enige slagtand. De 20-jarige olifant, die in 1994 ook al een arbeider doodde, is aan de ketting gelegd. Het is nu aan de overheid van de provincie Thanh Hoa, zo'n 160 kilometer ten zuiden van Hanoi, om over het lot van het dier te beschikken. De olifantenjacht is verboden in Vietnam, waar de soort sterk is uitgedund door toedoen van stropers die uit zijn op zijn ivoor.
 
Oma doodt olifantenbaby na geboorte Afdrukken E-mail

ImageIn Dierenpark Amersfoort is de geboorte van een olifantenbaby fataal afgelopen. Het kalf werd vrijwel direct na de geboorte gedood door de moeder van olifantenmoeder Indra.

Olifantenverzorger Marjo Hoedemaker van Dierenpark Amersfoort is er stuk van. Na een draagtijd van 22 maanden door olifant Indra (zie foto), wachtte hij net als iedereen in de dierentuin vol spanning op de geboorte van het babyolifantje. In toerbeurten met collega's sliep hij zelfs in de kraamkamer. Alle bijzonderheden werden in een zwangerschapsdagboek nauwgezet bijgehouden. 

Lees meer...
 
Olifanten herkennen zichzelf in spiegel Afdrukken E-mail

Olifanten kunnen zichzelf herkennen in een spiegel. Dit hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt. Olifanten komen hiermee in dezelfde selecte groep als apen, dolfijnen en mensen.

Tijdens het onderzoek ontdekte men dat een vrouwelijke olifant haar eigen bewegingen in een spiegel bestudeerde. De onderzoekers denken dat uiteindelijk alle zoogdieren die over deze kennis beschikken in de evolutie dicht bij elkaar staan.

Olifant herkent zichzelf in spiegel 

Lees meer...
 
Prins Bernhard: 'Olifanten houden van mij" Afdrukken E-mail

De lievelingsdieren van Prins Bernhard hebben in het wild nog toekomst, zo meent het Wereld Natuur Fonds.

Het was woensdag een gezellige drukte voor het verblijf van de olifanten van Dierenpark Amersfoort. Voor het oog van de media kregen de dikhuiden een traktatie van fruit en groeten.

Etende olifanten

Dat hadden de olifanten te danken aan de presentatie van het boek 'Operatie Natuur' over het natuurbeschermingsleven van prins Bernhard. Voor hun verblijf overhandigde Johan van de Gronden, directeur van het Wereld Natuur Fonds, het eerste exemplaar aan Annette Lanjouw. Zij kreeg in 2003 een onderscheiding van de prins wegens haar jarenlange inzet voor natuurbescherming.

Lees meer...
 
Ook olifanten kunnen geluiden nabootsen Afdrukken E-mail

Olifanten hebben een opvallende overeenkomst met papegaaien: ook de dikhuiden blijken geluiden na te kunnen bootsen.

Imitatie

ImageOlifanten blijken net als bijvoorbeeld bepaalde primaten, zeezoogdieren, vleermuizen of vogels in staat tot imitatie van geluiden. Dat schrijft een groep van internationale wetenschappers in de jongste editie van het wetenschappelijk blad Nature.

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 4


Joomla Template by Joomlashack