Spinnen in het nieuws
Spin in auto, automobiliste in sloot Afdrukken E-mail

Meppel -  Een spin in de auto bezorgde zondag een automobiliste uit Meppel zoveel kriebels dat ze van schrik in de sloot belandde. Onder het rijden probeerde ze de spin uit de auto te krijgen. Zij draaide het raampje open, maar op het moment dat zij de spin uit de auto sloeg, verloor ze de macht over het stuur. Dat gebeurde op de autosnelweg A32, ter hoogte van de afslag Havelte. De brandweer en ambulance waren snel ter plekke, maar uiteindelijk klom de Meppelse ongedeerd uit de auto. De auto moest zwaar beschadigd worden weggesleept.

Bron: Dagblad van het Noorden

 
Kleine spin net zo slim Afdrukken E-mail

SpinnenwebKleinere dieren hebben een kleiner zenuwstelsel en zijn dus dommer, tenminste dat zou je verwachten. Maar dat geldt niet voor superkleine spinnetjes, ontdekte een bioloog uit Costa Rica.

Is er een limiet aan hoe klein een spin kan zijn, om toch nog een web te kunnen weven? Dat vroegen de bioloog William Eberhard uit Costa Rica zich af. Hij onderzocht of spinnetjes van vijf miljoenste van een gram net zo goed in staat waren om een web te bouwen als hun grotere soortgenoten. Hij presenteert zijn bevindingen deze week in het tijdschrift Proceedings of Royal Society B.

 

Lees meer...
 
Spin veroorzaakt brandalarn Afdrukken E-mail

Uithoorn - Een spin heeft vrijdagavond voor flink wat opschudding gezorgd bij het gebouwencomplex Potgieterhof aan het Potgieterhof in Uithoorn. Rond 22.30 uur arriveerden twee brandweervoertuigen na het binnenkomen van een automatische brandmelding.

Lees meer...
 
Spin heeft erectie-stimulerend middel in gif Afdrukken E-mail

ImageDe Chileense zwarte weduwe spin blijkt een potentieel anticonceptiemiddel in haar gif te dragen. Het gaat om de voor kinderen en ouderen dodelijke Chileense zwarte weduwe, een soort die verder nergens ter wereld voorkomt.

 

Lees meer...
 
De mosspringspin is een grote springspin Afdrukken E-mail

ImageDe mosspringspin is driemaal zo groot als de harlekijn, een overbekend springspinnetje dat op zonnige muren op vliegen jaagt. Trouw- lezeres Steffie van den Brink fotografeerde de mosspingspin op het vensterglas van haar woning. Het dier had blijkbaar een schuilplaats gevonden in een spleet in het raamkozijn, want mosspringspinnen zie je zelden overdag bezig. Het dier moet daar overwinterd hebben in een zelf gesponnen slaapzakje.

 

Lees meer...
 
Joomla Template by Joomlashack