Ilingwezi Afdrukken E-mail

Image
Ilingwezi
Mijn man heeft een andere olifant geadopteerd. Ze heet Ilingwezi en is geboren in april 1999. Hij vond de naam zo mooi. Later  kwamen wij er achter dat mijn olifantje Edie en Ilingwezi grote vriendinnen zijn. 

Maar zijn olifantje Ilingwezi was 2 weken oud toen ze haar moeder verloor en werd naar het weeshuis gebracht. Ilingwezi was in een diepe geërodeerde geul gevallen, waar de kudde niet in staat was om haar uit te halen. Stamleden hoorden de commotie rond dit tragische ongeluk, dat midden in de nacht gebeurde en gingen bij het aanbreken van de dag op onderzoek uit en vonden de kleine baby diep in het geul. Ze was niet gewond en werd 's middags naar Nairobi overgevlogen en arriveerde daar in goede conditie.

Ilingwezi maakt deel uit van Natumi's groep baby-olifantjes in Tsavo National Park. Elke dag gaan ze met de verzorgers het park in en hebben dan ook contact met de in het park levende olifanten. Soms spelen ze met de baby's van zo'n olifantenfamilie. Deze contacten zijn een onderdeel van het resocialisatie-proces, met als doel: de terugkeer van de olifantjes in de natuur (zodra ze daar zelfstandig genoeg voor zijn). Elke dag nemen ze een modderbad, wat een sociaal gebeuren is waar alle weesolifantjes elkaar ontmoeten.

Ilingwezi met verzorger
Ilingwezi met verzorger

 


Joomla Template by Joomlashack