Olifanten parade in Rotterdam Afdrukken E-mail

Olifant zoekt kunstenaarVan 1 september tot 17 november vindt de eerste Elephant Parade plaats in Rotterdam. Verspreid over de binnenstad worden zo'n 50 door kunstenaars beschilderde manshoge olifantbeelden tentoongesteld. Doel is geld bijeen te brengen voor de bedreigde Aziatische olifant. Initiatiefnemers van het project zijn vader en zoon Marc en Mike Spits. Na Rotterdam zal de Elephant Parade ook andere wereldsteden aandoen. 

 

Elephant Parade in BlijdorpInmiddels zijn er in de Diergaarde Blijdorp twee Elephant Parade olifanten geplaatst. Ondanks dat ze naast het leeuwen vertrek met kleine welpjes staan, komen ze zeker geen aandacht tekort. De olifanten zijn de ideale foto plek voor gezinnen.

Elephant Parade zal de nodige lokale communicatie ondersteuning krijgen (o.a. via Rotterdam Festivals) en bijvoorbeeld via een brochure (plattegrond waar de olifanten komen te staan) en communicatie vanuit de sponsor bedrijven.

Blijdorp zal hier ook een rol in vervullen, de eerste olifant is onderweg naar Blijdorp en een eigen ‘klimolifant' zal binnenkort aanwezig zijn met verwijzing naar Elephant Parade.

Tussen alle deelnemende Elephant Parade olifanten kunstenaars zal een competitie plaatsvinden onder
toezicht van een jury en notaris. De winnende kunstenaar/olifant zal een geldbedrag van 5.000
krijgen, de 2e artiest/olifant 2.000 en de 3e artiest/olifant 1.000.

Elephant Parade zal starten op 1 september 2007 en lopen tot de grote veiling in Blijdorp op 17 november 2007

Meer info: www.elephantparade.nl  

 

 

 

 

 

 


Joomla Template by Joomlashack