Edie Afdrukken E-mail

Image
Edie
Zelf heb ik ook een olifantje geadopteerd. Ze is een vrouwtje, genaamd Edie. Edi is een vrouwtje en is geboren op 16 april 1999. Ze was ongeveer 4 maanden oud toen ze gered werd door haar redders. Dit kleine olifantje was in een waterput gevallen dicht bij de noordelijke grens van Kenia. Haar familie heeft de hele nacht alles gedaan wat ze konden om haar er uit te trekken, maar moesten haar achterlaten.

 

Aan de kant waarop ze gevallen is heeft ze vele pijnlijke kneuzingen, maar ze heeft veel meer pijn dat ze haar familie kwijt is. Deze pijn zal nog wel een tijd duren voor die over is, maar de andere olifantjes in het opvangtehuis waar ze is helpen haar om er overheen te komen. Ze wordt opgevangen in Tsavo National Park, waar ook andere olifantjes worden opgevangen. Ze heeft dus contact met haar weesolifantenfamilie. Deze contacten zijn een onderdeel van het proces want ze willen de opgevangen olifantjes hun vrijheid teruggeven zodra ze volwassen zijn en weten hoe ze kunnen overleven.

Iain Graig, de man die haar redde, vroeg of de kleine olifant 'Evie' genoemd kon worden, naar een onlangs overleden sponsor van de Lewa Downs. Omdat Daphne er de voorkeur aan geeft plaatselijke namen te geven was de naam 'Edie', wat 'daarvandaan' betekent in het samburu, die er het dichtst bij kwam. Plus dat deze naam haar goed past, gezien de situatie

Op de site van Sheldrick Wildlife Trust kan je het Engelstalige dagboek van Edie lezen.


 Image

 


Joomla Template by Joomlashack