Olifanten Afdrukken E-mail

Image 

Olifanten zijn leuke dieren met grote oren en een slurf. Op deze pagina's wil ik jullie laten zien waarom ik olifanten zo leuk vind. Als je net als ik erg van olifanten houdt, kan ik je aanraden een weesolifantje te adopteren.
 
Er zijn in ieder geval 2 soorten olifanten. De Afrikaanse olifant en de Aziatische olifant. De Afrikaanse olifant is groter dan de Aziatische en heeft ook grotere oren. Wat weinig mensen weten, is dat de Afrikaanse olifant ook weer onderverdeeld kan worden in twee soorten: De Afrikaanse savanneolifant, met de woestijnolifant uit Namibië als ondersoort en de Afrikaanse bosolifant. Binnenkort zal ik hier wat meer over schrijven.

Kussen met een slurf

ImageIn de paartijd komen de mannetjes en vrouwtjes samen. Eerst besnuffelen ze elkaar met de slurf en ze aaien ermee over elkaars hoofd. Soms strengelen ze de slurven in elkaar. Na de paring blijven ze nog even samen, en dan gaan de groepen weer hun eigen weg. Twee en twintig maanden later worden de jongen geboren. De vrouwtjesolifant is dus bijna twee jaar drachtig. Als het vrouwtje voelt dat ze gaat werpen, trekt ze zich terug in het struikgewas. Soms gaat een ander vrouwtje mee om te helpen. Meestal wordt er één jong geboren. Dat gebeurt altijd in de regentijd. Dan is het minder warm en is er voldoende voedsel te vinden voor de moeder. 

Waar zijn de Olifanten?

Tegenwoordig zijn de meeste bijzondere dieren te zien in dierentuinen. Siberische tijgers, haaien, maar toch gaan de meeste mensen op ziek naar de oude, vertrouwde dierentuindieren.

Dit is het eerste wat de meeste mensen naar toe gaan in een dierentuin:

   1. Olifant
   2. Aap
   3. Tijger
   4. Giraffe
   5. Pinguin

Infoblad over 0lifanten

Een aanrader is het infoblad over olifanten dat door het Wereld Natuurfonds is gemaakt. Klik hier om het PDF document te downloaden.

Image

 

 


Joomla Template by Joomlashack