Apple Afdrukken E-mail

Apple logoIn 2005 zijn we overgestapt naar Apple computers. Ik ben voor mijn werk vaak bezig met Unix computers en ik heb ook een keer geprobeerd om de Windows desktop te verruilen voor een Linux desktop, maar dat beviel toch niet zo goed. Maar omdat Mac OS X (Apple's besturingssysteem) gebaseerd is op Unix, leek me dat ook wel mooi.

Een lange tijd heb ik informatie ingewonnen hoe Mac OS X werkte en ik raakte er steeds meer van onder de indruk. Op een bepaald moment kwam Apple met de Mac mini computer, een heel compact apparaatje maar toch een heel compleet systeem. We zijn toen maar een keer gaan kijken bij een Apple dealer om te zien hoe de Mac mini er in het echt uit zag. We waren er erg van onder de indruk, maar we waren nog meer onder de indruk van de iMac G5 20" die daar stond. Wat een mooi groot scherm was dat!

Toen we enige tijd later voldoende geld bij elkaar gespaard hadden, kochten we dus zo'n mooie iMac. Dat is nog steeds de computer waar ik het meeste op werk. Enige tijd later gaf onze Windows PC elke keer problemen en dat waren we een beetje zat aan het worden. Toen was de keuze al snel om dan toch maar een Mac mini aan te schaffen. Daar werkt Carola nu mee en ook dat bevalt haar goed.

Inmiddels zijn we dus alletwee behoorlijke Apple fans geworden en als je dan op vakantie gaat en je digitale foto's via een verouderde Windows laptop uit je camera moet halen, voel je je toch een beetje onthand. Daarom hebben we eind 2006 ook maar een MacBook aangeschaft met een Intel Core2 Duo processor. Het voordeel van de Intel processor is dat je via het programma Parallels desktop ook een virtuele versie van Windows XP op je Mac kan laten draaien. En dat is best handig, want we hebben toch nog steeds enkele programma's waar nog geen Windows versie van is. 

 


Joomla Template by Joomlashack