Koning olifant heeft hoofdpijn Afdrukken E-mail
In het grote dierenbos is het een gezellige boel. Weet je wie er allemaal wonen in het grote dierenbos? Koning Olifant, Geertje Giraffe, Mollie de Mol, Bruintje Beer, pappa en mamma Uil, Leo de Leeuw, Kiertje Konijn en nog veel meer dieren. Overdag komen alle dieren samen en praten ze met elkaar over de dingen die zoal in het dierenbos gebeuren.

Vandaag is het ook zo´n dag in het grote dierenbos. Het zonnetje schijnt en de vogeltjes fluiten. De dieren zitten samen op de hoge heuvel. Hier hebben ze een mooi uitzicht over het grote dierenbos en het vissenmeer.

´Ohhhhhhh, ohhhhhhh´, kreunt Koning Olifant opeens. 'Ik heb zo´n pijn.' ´Wat is er dan met je,' vraagt de nieuwsgierige Geertje Giraffe. Alle dieren kijken naar Koning Olifant. Koning Olifant is de belangrijkste in het bos. Hij is zeg maar de baas van het bos, en ook het grootste dier van het bos. Iedereen luistert altijd naar Koning Olifant. 'Ik heb zo´n kiespijn, zo´n kiespijn,´ kreunt Koning Olifant. ´Oei, oei, oei, das niet best Koning Olifant,' bromt Bruintje Beer. ' Het is verschrikkelijk,' snuft Kiertje Konijn. ' Daar moeten we onmiddellijk iets aan doen,' brult Leo de Leeuw. ´Laat eens kijken Koning Olifant, 'zeggen pappa en mamma Uil.

Pappa Uil zet zijn brilletje op en mamma Uil pakt een spiegeltje. Met het spiegeltje kan pappa Uil de twee grote tanden van de Olifant goed bekijken. 'Huhu, mmmmm, ja ja ja ja, pfffffff,' zegt pappa Uil. 'Ik zie het al. Je hebt je tanden niet goed gepoetst Koning Olifant,' zegt mamma Uil nu.

Gisteravond hebben de dieren kokosnoten gegeten. Heerlijk waren ze! Iedereen smulde z´n buikje rond. Ook Koning Olifant snoepte lekker van de kokosnoten. Maar... na het eten moet je altijd je tanden poetsen en dat had Koning Olifant niet gedaan. Koning Olifant is namelijk een beetje lui. Nou ja, een beetje. Behoorlijk lui. Vooral wanneer hij gegeten heeft wil Koning Olifant nog maar een ding en dat is slapen. Dus tandenpoetsen was er niet bij. Nee, Koning Olifant dook na het eten van de kokos- noten direct zijn bed in en vond het niet nodig om zijn tanden te poetsen.

'Je had gisteravond je tanden moeten poetsen,' zegt pappa Uil. Pappa Uil kan het weten want die is heel wijs. Net als mamma Uil. 'Ja, iedereen moet na het eten zijn tanden poetsen dus ook jij Koning Olifant'. Dan kijkt pappa Uil nog eens goed naar de grote slagtanden van Koning Olifant. 'Ja, ja, ja, huhu, mmmmm, pffff.' Er zitten nog allemaal stukjes kokosnoot op je tanden. Daar krijg je kiespijn van,' legt pappa Uil uit. 'Kom op, onmiddellijk je tanden poetsen,' zegt mamma Uil streng.
'Wij zullen je wel helpen,' snuft Kiertje Konijn. 'Ja, wij zullen je wel helpen,' bromt Bruintje Beer. 'Het is zo gepiept,' zegt Geertje Giraffe.

En zo lopen ze met z´n allen naar het vissenmeer. Koning Olifant gaat in het water zitten. Zo kunnen de andere dieren aan de slag. Met tandenborstels en tandpasta poetsen ze en poetsen ze. Net zo lang tot de twee grote slagtanden van Koning Olifant weer glimmen en alle stukjes kokosnoot verdwenen zijn.

'Oefffffff,' zegt Koning Olifant opgelucht. 'Dat scheelt zegt, mijn kiespijn is helemaal weg.' 'Zie zo,' zegt pappa Uil. 'Zie je wel,' zegt mamma Uil. 'Het was zo gepiept,' zegt Geertje Giraffe. 'Probeer in het vervolg liever een wortel,' snuft Kiertje Konijn.

Maar Koning Olifant hoort het al niet meer. Hij is in het lange groene gras gaan liggen en doet nu een heerlijk dutje. Gelukkig zijn zijn tanden nu wel gepoetst

(Schrijver onbekend)
 


Joomla Template by Joomlashack